Terug naar overzicht
19 februari 2020

Metalcoating: afwerking met een edel randje

Bij een exclusieve interieurrealisatie hoort een exclusieve afwerking. Bij Luyten zijn we grote fan van metalcoating. Het maakt een interieur net dat tikkeltje uitzonderlijker. Met dit artisanaal proces leggen we een edele toplaag bovenop het schrijnwerk. Van messing tot koper en zelfs goud.

De look & feel van echt metaal

Een metalcoating is een dunne toplaag die zich hecht op hout, kunststof, gips, glas… en zelfs metaal. In die toplaag kunnen we verschillende edelmetalen laten verwerken: messing, goud, zilver, brons, tin, gunsmoke… noem maar op.

Het grootste voordeel is dat deze coating daadwerkelijk lijkt op en aanvoelt als metaal. Net als echt metaal kan deze coating verweren en zelfs roesten. Zo is bijvoorbeeld een verouderde vintage look perfect mogelijk. Een aanwinst voor elk type interieur, zowel in klassiekere settings als in hippe designs.

Elk resultaat is uniek

Om perfecte resultaten te verkrijgen, werken we samen met een aantal exclusieve lakkerijen. Net als bij een artisanale kopersmederij schuilt er een intensief ambachtelijk proces achter het aanbrengen van een metalcoating.

metalcoating

Door metaalpoeder te mengen met een speciale binder ontstaat er vloeibaar metaal. Eens het water onttrokken is, hardt het metaal uit. De exacte kleurtint leggen we op voorhand vast in samenspraak met de klant. Toch is de patine van elk eindproduct uniek, want geen enkele samenstelling die de lakker gebruikt, is 100% identiek.

Waarom kiezen voor metalcoating?

Brons gieten is budgettair gezien niet realistisch, messing aan elkaar lassen geeft geen mooi resultaat. Dankzij een schijnbaar eenvoudig proces krijgt het meubeloppervlak dankzij metalcoating wél die karakteristieke levendige metalen afwerking.

Ook profielen, grepen, accentwanden en andere vormen die moeilijk op de traditionele manier in metaal vervaardigd kunnen worden (complexe hoeken, speciale reliëfs…), vormen geen enkel probleem voor onze lakkers.

Laat u inspireren door onze stalen

We beschikken over een ruim stalenpakket zodat u onze exclusieve metalcoatings zelf kan bekijken en aanraken. Wilt u graag de hoofden bij elkaar steken en bespreken wat we kunnen betekenen voor uw project? Neem contact met ons op en we spreken elkaar snel.